Zorgprogramma's | Astma of COPD


Onze praktijkondersteuners Astma/COPD zijn gespecialiseerd in de zorg voor mensen met Astma en/of COPD en hebben extra tijd voor deze zorg. Voor de behandeling van Astma of COPD is regelmatige controle noodzakelijk voor een goede behandeling. Hieronder wordt verstaan controle van het gebruik van inhalatiemedicatie en het bespreken van klachten die de aandoening met zich mee kan brengen.

De praktijkondersteuner doet de genoemde controles, geeft zo nodig voorlichting en instructie over Astma en COPD, voeding, beweging, stoppen met roken, en zal uw vragen beantwoorden. Indien nodig zorgt zij dat er jaarlijks een longfunctie (soort blaastest om onder andere de inhoud van de longen te bepalen) gedaan wordt. De praktijkondersteuner werkt nauw samen met de huisarts en neemt zo nodig contact op met uw huisarts.
Nieuws en mededelingen
Online inzage dossier
Online inzage dossier
Geplaatst: 3 juli 2020
Per 1 juli 2020 kunt u digitaal uw dossier inzien. Lees hieronder hoe dit in z'n werk gaat.

Lees meer
Nieuw nummer huisartsenpost (avond-nacht-weekend)
Nieuw nummer huisartsenpost (avond-nacht-weekend)
Geplaatst: 9 april 2020
Vanaf 6 april 2020 heeft de huisartsenpost een nieuwe telefoonnummer. Het nummer wordt: 088 876 5151 (tegen lokaal tarief).

Lees meer
Tijdelijk opent er een extra locatie op de Jacob van Oppenheimstraat 1.
Tijdelijk opent er een extra locatie op de Jacob van Oppenheimstraat 1.
Geplaatst: 24 maart 2020
Als gevolg van een verdere verspreiding van het coronavirus wordt met ingang van 25 maart 2020 de huisartsenzorg voor alle patiƫnten van de onderstaande praktijken in verzorgingsgebied Strijp/Gestel anders georganiseerd.

Lees meer