Zorgverleners | Praktijkmedewerkers


De doktersassistenten hebben een centrale rol in onze praktijk. Zij maken de afspraken, verzorgen de herhaalrecepten, doen de administratie en geven informatie en eventueel voorlichtingsmateriaal. U kunt ook bij hen terecht voor advies bij veel voorkomende klachten, zij hebben op de maandag middag, dinsdag ochtend en middag, donderdag ochtend en vrijdagochtend eigen spreekuren. Over de adviezen, die zij geven, zijn vaste afspraken gemaakt tussen de huisartsen en de assistentes.

De assistentes vragen u ook naar de reden van uw komst, zo kunnen zij de spreekuren beter plannen en kunnen zij aan de hand van de problematiek inplannen bij welke hulpverlener u een afspraak moet maken en voor welke tijdsduur. Daarnaast verrichten zij medische werkzaamheden, zoals bloed- en urineonderzoek, uitstrijkjes bevolkingsonderzoek,  injecties, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen, verband aanleggen, wrattenbehandeling, gehooronderzoek, ECG maken, 30 minuten bloeddrukmeting, oogmeting en zijn zij betrokken bij de reizigersadviezen.

Onze praktijkondersteuners bieden zorg aan mensen met suikerziekte en hoge bloeddruk en Astma/COPD/emfyseem en de ouderenzorg. Daarnaast begeleiden zij mensen bij het stoppen met roken.

Nieuws en mededelingen
E-healthweek 2020, doe mee!
E-healthweek 2020, doe mee!
Geplaatst: 6 januari 2020
Wat kunnen we de komende jaren verwachten van e-health bij de huisarts?

Lees meer
DOH-appstore
DOH-appstore
Geplaatst: 20 april 2017
Er zijn diverse apps die een gezond(er) leven kunnen ondersteunen. Dat is een goede ontwikkeling. Maar hoe vinden patiƫnten, mantelzorgers en zorgverleners hun weg in het grote aanbod van zorg-apps?

Lees meer